for English scroll down…

Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για το κρασί, την γεύση, τον καφέ, και τα ποτά. Σε μια εποχή που η πραγματική άποψη ολοένα και σπανίζει, θα παρουσιάζει με ειλικρίνεια τις απόψεις και τις κριτικές μου ελπίζοντας ότι αυτές θα αποτελέσουν αφετηρία για δοκιμή, γνώμη, διάλογο και εν τέλει απόλαυση.

Γνωρίζω ότι πάντα θα υπάρχουν κακόπιστοι αναγνώστες που δεν θα αφήσουν ποτέ την γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια, για αυτό δεν θα κάνω καμία  προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να είναι τίμια, πάντα στα πλαίσια της υποκειμενικότητας που ενέχει η κριτική.

IMG_3178

Και λίγα βιογραφικά…

Η επαγγελματική μου πορεία σαν οινογράφος αλλά και κριτικός  οίνου και γεύσης ξεκίνησε  το 1998 . Έχω συνεργαστεί με τα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες -όπως τα Ε-Gourmet της Ελευθεροτυπίας,  Ευ Ζην, Umami,  Status, Olive, Βήμα Gourmet, Foodie, Ημερισία, Esquire και Γευσιγνώστης  –  ενώ σήμερα άρθρα και κριτικές μου θα βρείτε στους ιστότοπους http://www.fnl-guide.com και http://www.newmoney.gr  και φυσικά σε αυτό το blog.

Προσφέρω τις συμβουλευτικές μου υπηρεσίες σε οινοποιεία -εβρισκόμενος πίσω από το blending πολυβραβευμένων κρασιών -αλλά και σε εστιατόρια όπου αναλαμβάνω το fine tuning των πιάτων και την οινοχοϊκή κατάρτηση του προσωπικού.

Έχω διατελέσει οινοχοϊκός σύμβουλος σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια και μέλος της επιτροπής των βραβείων Ε- Gourmet, ενώ επί 25  χρόνια διοργανώνω γευσιγνωσίες και σεμινάρια. Παράλληλαδιδάσκω στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδω διαλέξεις στο μεταπτυχιακό τμήμα Οινολογίας του  Πανεπιστήμιου Ανατολικής Αττικής.

Είμαι συγγραφέας των  οινικών οδηγών Only the Best (2000) και A  Wine Glass Full of Greece (Ένα Ποτήρι Κρασί Γεμάτο Ελλάδα) (2009) και Κάθε ποικιλία στο ποτήρι της (2022).

Παράλληλα, εδώ και μια 20ετία διατηρώ ένα άσβηστο πάθος για τον καλό καφέ, νοιώθοντας ένας περφεκτιονιστής Home Barista. Εξίσου μεγάλη είναι η αγάπη μου για την μαγειρική και κυρίως την ζαχαροπλαστική, ενώ προσπαθώ να κάψω τις θερμίδες των ατελείωτων γλυκών που φτιάχνω και τρώω κάνοντα ποδήλατο, τρέξιμο και υποβρύχιο ψάρεμα.

Παρόλα τα παραπάνω ο υψηλής ποιότητας ήχος (Hi end) και η Jazz αποτελούν 24ωρη εμμονή, ενώ πάντα κλέβω λίγο χρόνο για να ακονίσω (κυριολεκτικά) τα καλά μαχαίρια μου. Έτσι, για παν ενδεχόμενο, μιας και οι εχθροί μου είναι πολλοί!

Σίμος Γεωργόπουλος.


Ι created this blog to share with you my passion for wine, food, coffee and drinks.  Although in our days  the personal authentic opinion is becoming more and more  rare,  the simosgeorgooulosblog will focus on my frank  opinion and reviews, hoping that they will become  the starting point for tasting,  dialogue  and enjoyment.

I am sure that  in some malicious visitors’ eyes  the  Ceasar’s wife will never be above suspicion, that’s why I will not make any attempt to sound honest. But I will make the effort to be as honest as the subjectivity of judgment allows.

About me..

I am  a freelance wine writer as well as wine and gastronomy  critic  since 1998. I have been worked for the major consumer magazines and newspapers in the country such as E-Gourmet of Eleftherotipia Newspaper, Ef Zein, Umami,  Status, Olive, Vima Gourmet, Foodie, Imerisia, Esquire and  Gefsignostis among others  – but today you can find my articles and reviews at http://www.fnl-guide.com, http://www.newmoney.gr  and of course in this blog.

I am consulting wineries being specialized in blendings -I am behind the scene in numerous well-known Greek labels!- as well as fine tuning dishes and solving sommelier issues at restaurants, having beeen consultant sommelier and food taster  in  Michelin -awarded restaurants and  Jury Member in the E- Gourmet Awards.

I am  instructor at the Genius in Gastronomy school of sommelier and I give lectures in the post graduate department of oenology at the university of West Attica while for more than 25 years I  am organizing  wine tastings, courses and seminars.

I have written 3 wine guides, “Only the Best’ (2000) ,  “A Wine Glass Full of Greece” (2009) and «Each grape in its own glass» (2022).

The last 20 years I have become passionate about specialty coffee, considering  myself a  perfectionist Home Barista. Unfortunately the same  applies to cooking and (especialy) pastry so I have to run, bike  and spearfishing  in order to burn the massive amounts of calories intake!

Despite these listening to Jazz  through Hi End systems is a 24 hours/day obsession,  yet I manage to steal a little time to hand -sharpening my knives to the “edge” ! Just in case are in need…

Simos Georgopoulos.