IMG_2978

Στην καρδιά του κατεψυγμένου φαγητού και μακριά από τα βλέμματα των resto- κριτικών βρίσκεται το 7 Food Sins. Το νεοκλασικό κτήριο στο οποίο  στεγάζεται είναι εκπληκτικής ομορφιάς καταλαμβάνοντας την μια γωνίας της πλατείας Φιλομούσου εταιρείας, όμως το γεγονός ότι βρίσκεται στην  καρδιά της Πλάκας –ανάμεσα σε ζορμπάδες και πιάτα που μπαινοβγαίνουν στα μικροκύματα- δύσκολα  σε παραπέμπει σε υψηλής ποιότητας εστιατόριο.

Γιατί αυτό είναι το 7 Food Sins, παρόλο που το ίδιο θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως Gastro Pub, ένας όρος ο οποίος σίγουρα το αδικεί. Δεν ξέρω αν αυτός προκύπτει  από μια επιθυμία “αποφόρτισης” από την σοβαροφάνεια ενός εστιατορίου ή οφείλεται στο ιδιαίτερο βάρος που δίνεται στην μπύρα (αν και η wine list θα έκανε το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού  να ζηλεύει). Σε κάθε περίπτωση πάντως,  το 7 Food Sins είναι σίγουρα Gastro αλλά επ’ ουδενί Pub.

Και όταν λέω Gastro δεν αναφέρομαι στις προθέσεις αλλά στο αποτέλεσμα, το οποίο κάτω από την μαγειρική μπαγκέτα του σεμνού αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικού σεφ Βασίλη Φώτου είναι από τα πλέον πειστικά αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Ίσως αυτή η πεποίθηση φαντάζει σε κάποιους υπερβολική –δεδομένου μάλιστα του  προσπεράσματος του από την πλειοψηφία των συναδέλφων- όμως το επίπεδο των πιάτων του είναι υψηλότατο έχοντας σαν κοινό παρονομαστή τη λέξη νοστιμιά.

Δεν έχω ιδιαίτερα καλές σχέση με αυτή τη τελευταία λέξη, όχι επειδή μου αρέσουν τα άνοστα φαγητά αλλά γιατί το “νόστιμο” είναι τις περισσότερες φορές βαρύ και ελάχιστες φορές φίνο. Ίσως το Aleria του Κεραμεικού να τα καταφέρνει καλύτερα από τα άλλα εστιατόρια του είδους  στο να προσεγγίσει αυτήν την  έννοια του “νόστιμου και φίνου” όμως και το 7 Food Sins βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση, όντας μάλιστα αρκετά κοντά σε επιδόσεις παρόλη την λιγότερο λόγια προσέγγισή του.

IMG_2975

Το μαζεμένο του (πλην ιντριγκαδόρικο!) μενού παίζει ανάμεσα στο  κρέας, το ψάρι και το street food όμως στην πράξη το εστιατόριο της Πλάκας προσφέρει αξιολογότατη πρώτη ύλη, ιδανικούς χρόνους παρασκευής και ανεπιτήδευτη νοστιμιά. Εντάξει, ίσως το τελευταίο να μην είναι απόλυτα ακριβές μιας και πιάτα όπως το Scallops On the Rocks, το Crunchy Moussaka ή το εκτός καταλόγου Black Angus Tartar είναι επιτηδευμένα, πολύπλοκα και φίνα.

Ίσως την πιο comfort πλευρά την εκφράζουν το ψημένο στο ταζίν Lamp Leg με ρύζι Ανατολής, το Tri Tip από Black Angus με την απίθανη σος ταρτάρ και η χοιρινή πορκέτα Pork No Bones με υφές σελινόριζας. Όμως και αυτά καταφέρνουν μες στην νοστιμιά τους να συγκεντρώσουν εξίσου πολλούς πόντους ευγένειας και ελαφράδας.

Οι εξαιρετικές εντυπώσεις μάλιστα δεν θα μετριαστούν ούτε μέχρι την τελευταία μπουκιά αφού ο Βασίλης Φώτος τα καταφέρνει εξίσου καλά και στα επιδόρπια, με το Apple Strudel Kadaifi ή το Liquid Chocolate Cake να αφήνουν γλυκιά επίγευση και γλυκά χαμόγελα.

Το 7 Food Sins είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της γαστρονομικής σκηνής και ένας προορισμός που θα πρέπει να ενταχθεί στην λίστα των  must κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Το πακέτο μάλιστα που προσφέρει είναι σε όλα τα επιμέρους του στοιχεία τόσο υψηλό που κανείς δεν θα νοιώσει τις παραμικρές τύψεις ακόμα και αν αμαρτήσει όχι μια και δύο αλλά 7 φορές!

7 Food Sins, Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, 210 7011108, Πλάκα.

Advertisement